Skip to main content

Mowies

Aniesa verhuisd


Aniesa verhuisd

50% Mopshond en 50% Whippet

Hier dan ons verslagje van een dame op stand. Ja, want het is een dametje. Ze is nu bijna 2 weken bij ons  en ons is twee Bouviers een Dwerg Schnauzer en een Mops hond.
De bench stond klaar, het vreemde is, wij zijn er geen voorstander van, dat vond Aniesa dus ook. Zindelijkheid gaat perfect , haar speelmaatje is de Mops . Zo zie je dat ze er in gedrag erg veel op lijkt . De Mops Sascha genoemd immiteerd ze in alles . Vandaar dat zij elkander in spel zo goed begrijpen . Ze is slim mag ik wel zeggen ,erg slim, ze pakt dingen erg snel op . Dit is niet ten nadele van Sascha die is slim als het haar uitkomt . Ze is een vrije hond geniet van ieder moment ze heeft liefde voor 10 te geven , houd je goed in de gaten en loopt het liefst achter je aan. 

Een groot voordeel is ze kan rennen zonder in adem gebrek te komen en door de lengte van haar neus zijn haar ogen beschermd . Het is een liefdevolle toch deels een onafhankelijke knuffel , die heel snel de dingen oppakt en genoeg onderneemt . Een vriendelijkheid op vier pootjes . En niet te vergeten gevoelig voor complimenten. 
Dank je wel voor dit prachtige meisje.
Ineke

Zaterdag is onze Mowie alweer 3 weken bij ons en ze is geliefd tot aan het puntje van haar staart . Heel duidelijk trekt ze naar Sascha de Mops . Maar in het spel komt de Bouvier om de hoek Kaya . Wat rennen ze er op los . . Binnenkort voor haar entingen ben benieuwd of ze daar ook zo stoer is. 

02-11-2020
Het is ondertussen alweer bijna een jaar geleden dat Amber bij ons kwam , natuurlijk was het een heerlijke en lieve pup . Ze kwam hier in een roedel van 4 honden , mops Sascha , Schnauzer Fleur , en 2 bouviers Kaya en Roos .

In deze tijd is er veel gebeurt ook in haar hondenleven , Sjaak de rode kater werd aangereden en dat is afscheid nemen . Hij lag in het zonnetje zodat iedereen erbij kon . Natuurlijk snapte Amber het niet direct ,toen haar poot er een paar maal overheen was gegaan , was het voor haar duidelijk . Het is over geen reactie . Aangezien wij een enorme tuin hebben is Sjaak achter de coniferen begraven . De op een volgende dagen zat Amber er dicht bij.

Als ik haar zou moeten omschrijven is het een zeer intuïtieve gevoelige hond ,intelligent en zeer volgzaam . Het vrolijke heeft ze zeker van de mops , maar dan met langere benen . Het is een fijne hond ook om mee te werken , zeker ook in het aanhalen en het liefst op schoot , al past ze daar net op . Het is zo een lieverd . Ze heeft ons leven en van de rest van de honden zo verrijkt , zeker als het om spelen gaat , en werken in de tuin of het nu regent of niet.

Ondertussen werd onze oude bouvier Roos ziek en oud , dan komt de tijd dat er afscheid genomen moest worden de dierenarts kwam thuis . De meiden konden komen Amber pakte een bot en ging tussen de poten van de toen overleden Roos liggen . Dan houd je het al helemaal niet droog . Toen Roos werd opgehaald raakte ze in paniek . Ze vloog hard rennende van de garage naar het hekwerk daar waar de auto was verdwenen . Wie had dat van haar verwacht . De volgende dag werd alles nog eens gesnuffeld op de plek en het was goed.

Dit is dus een voorbeeld van wat ze hier ook mee maakt de topper wat een lieverd.

Maar dit alles hoort bij het leven van een Mowie.

Er komt een pup ze voelt ook deze dame perfect aan al is ze zelf nog een pup in onze ogen . Een zeer sociale meid is het . Ondertussen heeft ze haar eerste les speuren erop zitten . En wat ging dit geweldig . Wij gaan hier mee door en wie weet zien jullie die dit lezen , ons wel op schiphol , drugskoeriers op te speuren.
Ineke